שאלה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

04/08/2013 | 01:22 | מאת: שוש

לנכד שלי יש אפילפסיה, הוריו מאוד מבולבלים, האם אחרי כל התקף צריך לפנות למיון? כי התןרים לרופא רחוקים, הרופא אומר שאין צורך לפנות למיון אלא לחכות שנמצא תרופה מתאימה, האם זה סביר?

שלום רב הפמטרה בטיפול בכל ילד/ה עם אפילפסיה היא איזון מוחלט - מניעת הפרכוסים ( אפס פרכוסים) , מכסימום איכות חיים -התפתחות ומינימום תופעות לוואי. מתוך 100 ילדים, 70 אחוז מגיבים טוב מאוד לטיפול ומאוזנים( ללא התקפים) 30 מתוך ה 100 לא מאוזנים ... למרות הטיפול . בכל ילד/ה שאינם מאוזנים חשוב ביותר לבצע הערכה מעמיקה שמטרתה: 1.האם מדובר באפילפסיה או במשהו אחר? 2.אם מדובר באפילפסיה, האם מקבל/ת את הטיפול הנכון? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר 3.במידה ומדובר באפילפסיה שאינה ניתנת לאיזון על ידי תרופות , האם קיימת אפשרות של מציאת מוקד הגורם למחלה והוצאתו בניתוח? 4.במידה ואין אפשרות ניתוחית , לשקול טיפול בדיאטה קטוגנית , השתלת קוצב וגאלי . מטרת הטיפול היא לאפשר איכות חיים , קרי , במידת האפשר לא להתפנות כל פעם לבית החולים , אבל חשבו להבין , מתי אפשר להישאר בבית ובמידת הצורך לתת טיפול שיכול להפסי את הפרכוס ומתי להתפנות לבית החולים. דבר חשוב נוסף היא להבין מדוע אין איזון וכיצד אפשר לשנות זאת... בברכה ד"ר הימן בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים