נפיחות בשפה העליונה

דיון מתוך פורום  טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים

21/06/2014 | 12:49 | מאת: אני

שלום דר. אני חודש לאחר הזרקה של סטילאג בשפה העליונה. הכל התאזן יפה ולשביעות רצוני. שלשום בבוקר קמתי עם נפיחות בשפה שגדלה כל בוקר! במהלך היום היא יורדת קצת אך עדיין לא נעלמת. ממה זה נובע?? הרופא שלל זיהום, אלרגיה ואפטות. הרופאה המזריקה אמרה שאין קשר להזרקה ונתנה משחה לאפטות. ( בחלק הפנימי של השפה, במקום ההזרקות יש מעין פצע לבן כזה... ) אשמח לחוות דעת נוספת. תודה רבה!

נפיחות מאוחרת בשפה יכולה להתרחש בכל חומצה היאלורונית אם כי זה לא נפוץ והסיבה היא כנראה תגובה אלרגית מאוחרת. במידה ואין חום מקומי או כללי כאבים ואודם ניכר אזי קרוב לוודאי שזה לא זיהום. ניתן לטפל בזה בעזרת אנטי היסטמינים, או במקרים קשים ע"י סטרואידים. לגבי הפצע קשה לי להמליץ בלי לראות . זה אמור להסתדר תוך מספר ימים מרגע נטילת התרופות. הרופא משפחה יכול לתת לך מרשם

01/07/2014 | 08:16 | מאת: אני

שלום דר. בהמשך לדברי, קיבלתי לשבוע סטרואידים שהטיבו את המצב. אתמול היה היום הראשון ללא התרופה והבוקר קמתי שוב עם שפה עליונה נפוחה. מה עושים? כפי הנראה אני אלרגית לחומר או לאנטי אוקסידנט... האם להוציא את החומר או להמשיך טיפול?... אשמח למענה, די חסרת אונים :( תודה!

05/07/2014 | 15:47 | מאת: אני

אשמח לקבל מענה! אני עדיין עם שפה נפוחה מזה שבועיים. הרופאה טוענת כי המסה יכולה גם היא לגרום לאלרגיה קשה ולכן ניסתה קודם עם סטרואידים... לא כל כך עזר... האם החומר המנטרל היאולורונידאז, אכן מסוכן? יכול לגרום לתגובת אלרגיה?

אני ממש מתנצל על התשובה המאוחרת אני מקווה שהדברים כבר הסתדרו. אכן ההיאלורונידז יכול לגרום לשוק אנפילקתי באחוז מאוד קטן של המטופלים ולכן אנחנו לא מלהציע אותו כקו ראשון. לדעתי יש להתייעץ שוב עם הרופא. אני הייתי ממשיך עוד תקופה עם הסטרואידים. הנפיחות חייבת לרדת במשך הזמן.

מנהל פורום טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים