הליקס

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

23/04/2013 | 14:54 | מאת: אנונימית

שלום, רציתי לדעת האם זה מסוכן לעשות עגיל הליקס באוזן. זה יותר מסוכן מעגיל רגיל? האם אפשר לנקוט באמצעי זהירות שימנעו סיכון?

שלום רב, ראשית עגיל בהליקס הוא מסוכן יותר מאשר עגיל בתנוך משום שבהליקס ישנו סחוס. סחוס רגיל יותר לזיהומים וכאשר הוא מזדהם או יכול לעבור נמק. על כן יש להמנע מלעשות עגיל בהליקס. הדרכים למנוע זיהום הם תמיד דרכים זהות: לעשות ניקוי סטרילי של האיזור לפני ביצוע כל פרוצדורה, להשתמש בעגיל מיוחד לצורך ביצוע הנקב, לשמור על ניקיון של האיזור לאחר מכן (לפעמים זה כולל משחה אנטיביוטית). שיהיה בהצלחה, אך עדין ממולץ להמנע.

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים