צפצוף ורעשי היס 24 שעות ביממה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

17/02/2013 | 15:14 | מאת: יאיר

שלום ד"ר תמיר, יש לי צפצוף ורעשי היס באוזניים 24 שעות ביממה. במשך היום זה פחות נורא, בלילה ובבוקר כשאני מתעורר מרגישים את זה יותר. הרופא שלי לא מצא בעיית שעווה, ושלח אותי לבדיקות שמיעה וברא, והכל יצא תקין. הוא אומר שאין מה לעשות, מלבד בדיקות נוספות בעוד כחצי שנה. הבעיה היא שהוא לא אומר לי מה הגורם לבעיה, והאם יש פתרון? או שאני תקוע עם זה לכל החיים... קצת מידע מוקדם: היתה לי תאונת דרכים ופגיעת צוואר לפני כשנתיים וחצי. הצוואר כואב לי כל הזמן, עד היום. הצפצוף החל מזמן, אך לאחרונה הוא התגבר מעט. בשנה האחרונה אני מתרגל יוגה, ולאחרונה עשיתי הרבה עמידות ראש וידיים. כמו כן יש תנוחות שמקפלות את עמוד השדרה. אשמח לקבל הערכה וכיוון, לפחות על הגורם לבעיה, אם לא לפתרון. תודה מראש, יאיר

שלום רב, ראשית צריך לבדוק לעומק את בדיקת השמיעה וה BERA על מנת לשלול ממצאים כלשהם. במקרה ויש אסימטריה בבדיקת השמיעה עו ירידה בדיסקרימנציה צריך לשקול הדמייה. רוב המקרים של טינטון (רעש באוזניים) נגרמים כתוצאה משילוב של ירידה בשמיעה וחשיפה לרעש. מקרים יותר נדירים נגרמים בעקבות מתח שרירי כתוצאה מחבלה. צריך לעבור בירור מקיף לכל אחד מהמצבים האלה ובעקבות כך לשקול טיפול מתאים.בין אם זה מכשיר שמיעה, TRT , פיזיוטרפיה או טיפול תרופתי. בברכה

18/02/2013 | 17:39 | מאת: יאיר

תודה על המענה המהיר. כמו שכתבתי, כבר עשיתי בדיקות שמיעה ו-BERA והכל יצא תקין וסימטרי למיטב הבנתי. אם אין לי ירידה בשמיעה, יתכן שזה נגרם מהחבלה בצוואר. אני פשוט מבולבל ומבקש עצה מה עלי לעשות. ללכת לרופא אף אוזן גרון אחר? ללכת לאורטופד שיבדוק האם זה מהחבלה? כדי לשקול טיפול מתאים, צריך לגלות קודם את הגורם לטינטון. ופה הרופא שלי לא סיפק לי תשובה.

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים