סטואידקטומיה מסוג CWD - ייעוץ לגבי מנתח

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

27/09/2012 | 12:46 | מאת: איריס שדה

תלונה עיקרית : הפרשה נשנית מאוזן ימין הרקע: בת 51, בגיל 15 עברתי ניתוח מסטואידקטומיה מסוג CWD,ומזה כ-10 שנים סובלת שוב מדלקות באוזן זו. הבדיקה: החלל מלא בדבריס + קרן + הפרשה מוקואידית שמקורה בהיפוטימפנום (חסר אפיתל). ניתן לסקור את כל החלל (למעט היפוטימנום ומזוטימפנום קדמי. ניתן לצפות ברכס פציאלי ברור ממנו בולטת הפירמידה והסטפדיוס וכן בנישה של החלון הסגלגל. חלל המסטואיד מצופה אפיתלן בכל היקפו. רקמת קרן ממלאת (כמו בפעמים קודמות) את הנישה של החלון הסגלגל ואת המרחב מדיאלית - וקדמית לפטיש, פרט לנישה של החלון הסגלגל (אשר מחמת הזהירות לא נסרק במלואו) ניתן להרחיקה משאר הנישות/הנקיקים. שמאל - תופית במגע עם הארכובה. קצה הסדן אכול והמגע עם הארכובה דקיק. חלל מאוורר. אבחנות : Right ear: radical cavity control שואלת : א) מה הסיכונים לעתיד בהשארת המצב כפי שהוא ? ב) מה סיכויי ההצלחה בניתוח שני, ומה הסכנות ? ג) על איזה רופא מנתח המתמחה בתחום זה ובעל ניסיון רב והצלחות מוכחות בניתוחים מסוג זה את ממליצה לצורך התייעצות ו/או ניתוח ?

שלום רב וחג שמח, שאלתך מורכבת מאד והיא דורשת על מנת שאוכל לענות לה שאראה בעצמי את ההדמייה אשר ביצעת. לשאלתך לגבי השאשרת המצב כפי שהוא, כפי שידוע לך כולסטאטומה היא מחלה אשר נוטה להרס עצם ועל כן יש סכנה אם ישנם איזור עם קרן שאינם ניתנים לניקוי דרך החלל הרדיקאלי. שנית, אינני ממליצה באתר על מנתחים באופן כללי משום שזה לא מקצועי. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים