אטמי אוזניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

24/09/2012 | 20:09 | מאת: אורטל

ד"ר שלום, אני משתמשת בשינה באטמי אוזניים לחלק מהלילה. אני משתמשת בסוג הפשוט (הצהוב זוהר). אני נאלצת לדחוף אותם יחסית עמוק על מנת שיעזרו למנוע רעש. האם זה שכל לילה אני כ-3 שעות עם אטמים זה לא פוגע באוזניים? (למעשה לא יוצא שיש לי צורך לנקות אוזניים משעווה כי זה פשוט לא קיים בגלל האטמים, והבנתי שזה לא בריא כי זה חומר שמגן על האוזן) והאם יש המלצה על אטמים חיצוניים יותר לאוזניים שמונעים רעש אך ניתן לישון איתם(לא אוזניות שמפריעים לשכיבה)? תודה רבה!

שלום רב, ראשית, עלי לומר לך שהשימוש באטמים בלילה הוא לא רצוי. המוח שלנו צריך לשמוע רעשים והתרגל לעוצמתם. אם אנו ישנים עם אטמים התרגולת הזו של המוח יורדת ואנחנו נעשים יותר "רגישים" לרעש באופן כללי. שנית, ישנם אטמים מסיליקון שהם אטמים ששים אותם בעיקר באפרכסת וכך אין צורך לדחוף אותם לתעלה כלל. אטמים אלה הם עדיפים. גמר חתימה טובה

09/10/2012 | 22:18 | מאת: אורטל

תודה על התשובה. אני מניחה שלא טוב לישון עם אטמים אבל כבר התרגלתי ומאוחר מדי לשנות את ההרגל... (בכל מקרה זה לא כל הלילה אלא רק בשעתיים האחרונות של הלילה) בכל מקרה איפה ניתן לקנות אטמים מסיליקון- בכל בית מרקחת? והאם יש סוג מסויים (מה לבקש מהרוקח?)? והכי חשוב- האם אטמים אלו אכן מונעים רעש? יש לי סוג שנקרא EARPIUGS- אני לא יודעת אם זה מסיליקון אבל זה לא ממש מונע רעש. שוב תודה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים