דלקת אוזן פנימית ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

22/06/2012 | 10:33 | מאת: טניה

שלום רב, רציתי לדעת אם במקרה של דלקת אוזן פנימית (מאובחנת ע"י רופא אאג) ללא חום נדרש טיפול אנטיביוטי או שניתן להמתין ולראות אם הדלקת תחלוף מעצמה

שלום רב, צריך להבדיל בין סוגים של דלקות 1. דלקת תעלה השמע - דלקת שבדרך כלל זקוקה לטיפול מקומי על ידי טיפות אוזניים ובמקרה של דלקת קשה יותר טיפול פומי (דרך הפה - אנטיביוטיקה) 2. דלקת אוזן תיכונה - דלקת נפוצה אצל ילדים שלא תמיד נזקקת לטיפול אנטיביוטי אצל מבוגרים דלקת כזו היא יותר נדירה ובדרך כלל מדובר בנוזל סטרילי באוזן התיכונה שלא נדרש טיפול אנטיביוטי עבורו. מקווה שזה עזר

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים