נוזלים באוזן לאחר התקררות

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

17/04/2016 | 17:28 | מאת: דניאל

שלום רב אחרי התקררות(גרון כואב , נזלת , בלי חום ) שלושה שבועות כבר ללא סימנים. שיש נוזלים באוזן 1)כמה זמן עד שלא יהיו נוזלים כלל ללא טיפול ?? 2)מהו הטיפול למבוגרים (68)האידיאלי ? 3)האם זו הסיבה שבגללה אני סובל באוזן שיורד או עולה בהפרשי גובה? או וגם בגלל שיש ליחה רבה בגרון בלי קשר להתקררות? תודה

שלום רב, לאחר התקררות (מחלה ויראלית) לעתים יש הופעה של נוזל באוזן התיכונה. הנוזל גורם לתחושה של אטימות באוזן וכן לירידה בשמיעה. בזמן שינוי לחץ (כלומר עליה לגובה או ירידה לגובה מתחת לפני הים) יכולים להיות כאבים שמופיעים. הנוזל יכול להישאר בחלל האוזן התיכונה עד שלושה חודשים, אך בדרך כלל חולף לאחר מספר שבועות. הטיפול הטוב ביותר הוא פימפום (נשיפה כנגד אף ופה סגורים) על מנת "להחדיר אויר" לאוזן התיכונה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים