פענוח בדיקת שמיעה לילד בן 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

05/03/2019 | 20:45 | מאת: אייל

שלום ד"ר שרון מצרף לך שני בדיקות שמיעה של בני בן 4.3 ישנה ירידה קלה הולכתית בבדיקה הראשונה והשנייה כל פעם באוזן אחרת. לא מורגש לנו על ירידה בשמיעה של הילד ואם כן אולי ממש מינורית. האם יש צורך לטפל ? לבצע בדיקה בעוד כמה חודשים ?מה אופציות הטיפול ? תודה מראש, אייל.

שלום רב, לילדים ישנם אירועים חוזרים של נוזל באוזן התיכונה שמקורו לאחר אירוע של זיהום דרכי נשימה עליונות. הנוזל הזה נעלם לרוב לאחר כ 1-3 חודשים ויש מקום למעקב בלבד. אין צורך כעת בהתערבות כלשהי. באם הנוזל לא נעלם במשך מספר חודשים נשקול טיפול ראשית כל שמרני (תרופתי, ear popper, או אוטוונט) ולאחר מכן רק כירורגי. בברכה ד"ר שרון אבנת תמיר

28/05/2019 | 09:13 | מאת: גיא

איך אפשר להשיג אוטוונט?

29/05/2019 | 12:02 | מאת: גיא

לא מצאתי לקנייה בארץ. מצאתי באמאזון UK: https://www.amazon.co.uk/Otovent-Glue-Ear-Treatment-1/dp/B07GZM6RZ4/ כ- 65 ש"ח

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים