אטימות באוזן וירידה קלה בשמיעה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

03/03/2019 | 16:27 | מאת: אורלי

אני בת 42 בריאה ללא רקע של דלקות אוזניים לפני כחודש התחילה תחושת אטימות באוזן ימין ,בבדיקת שמיעה התברר ליקוי שמיעה הולכתי קל.. בברור אצל רופא א.א.ג אובחן אוטוסקלורוזיס Most probable..ללא בדיקת m r I הומלץ מעקב שמיעתי הוסברו דרכי הפעולה לשיקום השמיעה כגון מכשיר או ניתוח אך לא הומלצו בשלב זה .. שאלתי היא א.האם כדאי לי לבקש mri כדי להיות בטוחה באבחנה ? ב. האם ניתוח יכול להיות פתרון עבורי כבר עכשיו? מאוד קשה לי להתרגל לתחושת האטימות שאגב מחמירה ומשתפרת ללא כל יכולת ניבוי .. תודה מראש

שלום רב, הכל תלוי במספר משתנים. ירידה בשמיעה הולכתית יכולה להיות ממספר מקורות שונים. יש לבדוק את עוצמת הירידה וכן לשלול שאין מדובר ראשית כל בנוזל מאחורי עור התוף. שנית ניתן לעשות הדמייה של האוזן התיכונה, ובמקרה של ירידה הולכתית רצוי להתחיל בסי טי. יש להתייעץ עם מומחה בתחום ניתוחי אוזניים. בברכה ד"ר תמיר

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים