אוזן שמאל וסיב אופטי

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

18/02/2019 | 19:50 | מאת: אביטל

שלום, רציתי לדעת האם יש דבר כזה סיב אופטי שיכולים להכניס לאוזן כדי לראות אם יש בעיה באוזן הפנימית או בבלוטות ליד. יש לי בעיה של חסור יציבות כ ר תקופה ואמרו לי שאולי כדאי לבדוק את האוזן שמאל שלי אם יש שם בעיה. הבעיה שרופא אאג רגיל בבדיקה לא יכול לראות מה קורה פנימה. אם אפשר לתת יותר הסבר איך ניתן, אז אשמח מאוד. תודה!

שלום רב יש שיטות רבות לבדוק בעיות שקשורות בשיווי משקל ובאוזן הפנימית. יש לבצע ראשית בדיקת אאג מלאה כולל בדיקה נוירואוטולוגית ולאחר מכן להשלים אם יש צורך בבדיקות תפקודיות כגון VNG, הדמיות שונות של האוזן הפנימית כגון סי טי או MRI. לא ניתן להעריך את האוזן הפנימית דרך תעלת השמע. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים