שאלה שאני שואל בדיעבד בדיקה עם צינור

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

29/11/2018 | 20:41 | מאת: דני

הייתי אצל רופא אאג, כשנכנסתי הגיע אחות עם מכשיר צינור נקי בקופסא, שאלה אם יש מכשיר מלוכלך. הרופא אמר כן. מה שאני מספר זה הבנה של בדיעבד. היא לא החליפה קופסא עם המכשיר צינור הצפיה הנקי. היא הוציא את המכשיר המלוכלך שהיה בקוסא בחדר של הרופא, והכניסה לתוכו את המכשיר הנקי, שאיתו הרופא השתמש בבדיקה שלי. ברור שהמכשיר הנקי ישב בקופסא מזוהמת. מה שיותר מטריד אותי שהצינור נכנס לאסורים קרובים למח. אני די בשוק ממה שראיתי. ואין בדעתי לעשות דבר. רק להבין מה הסיכון ומה אני יכול לעשות אם בכלל במידה ויש זהום שהיה בצינור. או שפשוט להמתין וסביר שלא יהיה כלום. דרך אגב החומר הרדמה שדמים על הצינור מכיל חיטוי? אלכהול. לפני כמה שנים נבדקתי בצינור זהה והיה מיכל עם חומר חיטוי ירוק שאליו הצינור הוכנס פה זו היתה קוספת פלסטיק פשוטה. אודה על התיחסותך.

שלום רב לא הבנתי את שאלתך. הצינור של מכשיר השאיבה אינו בא במגע עם הגוף משום שאליו מחברים חתיכת מתכת שנקראת סקשיון ועל כן איני מבינה. בהצלחה דר שרון

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים