כאבים באוזן ובלימפה הירדמות צד כאבים בלסת הכל באותו הצד

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

17/09/2018 | 06:21 | מאת: סיגל

שלום רב מזה חודשיים שאני סובלת מהירדמות פנים בעצם התחושה היא שהאוזן שלי רדומה לחלוטין .. נציין שאני שומעת דרכה ישנה בלוטת לימפה אשר קדמית לחלק התחתון של האוזן אשר כואבת לי ונפוחה כל הזמן .. החלק הצווארי באותו הצד כואב גם כן ואף שם אני מבחינה בבלוטות לימפה כואבות במישוש ביצעתי mri ראש וצוואר אשר יצאו תקינים למעט ציסטה מוחית קטנה שלטענת הניורולוג מולדת ולא מסוכנת. בנוסף ביצעתי אולטרסאונד צוואר ובלוטות רוק בו ישנם מימצאים לבלוטות מוגדלות אך מאד קטנות לדבריהים .. בנוסף בביקור אצל א א ג נאמר שהיא לא רואה לכך חשיבות ... נציין כי התסמינים מחמירים בעיקר בלילה מלווה בתחושת סחרחורת ודפיקות לב חזקות .. העין באותו הצד גם כן מושפעת וישנה התחושה כאילו יש מסה תחת הלחי אך רק תחושה וזה לסירוגין! וראייה כפולה בעין זו היום אגש לרופא עניים . לתחושתי מדובר בוירוס או פרזיט אשמח מאד להמלצות ובדיקות נוספות .. אציין כי אני בריאה בדכ בת 32 וכי זה הופיע באופן פתומי לאחר כאב חד בפנים הצוואר וכאב חד שעודנו נמשך בלימפה הסמוכה לאוזן.

שלום רב , לציין כי התסמינים שלך יכולים להתאים למקורות שונים. יש לבצע בדיקת אוזניים מקיפה כולל בדיקת שמיעה וכן יש להתייעץ בשנית עם רופא אא"ג בשאלה של זיהום ממקור ויראלי אפשרי כגון Ramsey Hunt או בעיה אחרת. כמו כן הייתי שוקלת לעשות ייעוץ נוירולוג חוזר בשאלה של מיגרנה atypical . יש לפנות לרופאים לבדיקה ולהמשך בירור. בהצלחה ד"ר שרון אבנת תמיר

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים