אחרי ניתוח סטפדקטומיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

09/01/2014 | 16:17 | מאת: אלכס

שלום, לפני 10 ימים עברתי ניתוח סטפדקטומיה (לאחר אבחון של אוטוסקלרוזיס). 10 ימים לאחר הניתוח (אחרי הוצאת צמר גפן) נשמרת אטימות של האוזן, השמיעה נחלשה ויש צליל באוזן המנותחת. 1. האם האטימות והירידה בשמיעה יכולות להיות התוצאה של חומר חבישה שיש לי באוזן ועדיין לא נמס? 2. האם חודש אחרי הניתוח ניתן לרדת לים המלח (מבחינת הלחץ על האוזן בירידה למקום נמוך כל כך)? תודה רבה

שלום רב ראשית האטימות יכולה אכן להיות מהחבישה אשר נמצאת באוזן. לחבישה לוקח זמן להינמס. שנית, אני לא הייתי ממליצה לרדת לים המלח בחודשיים הקרובים משום שזה דורש איזון לחצים באוזן וזה עלול לכאוב או להזיז את הפורטזה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים