איזומד לטיפול בכתמי עור

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/04/2012 | 16:55 | מאת: איילת

ד"ר אינס שלום רציתי לדעת עד כמה איזומד יעילה בכתמי עור ולאיזה מצבים היא מתאימה ?

משחת אזומד מכילה הידרוקינון המשמש לעכוב יצירת פיגמנט המלנין הגורם לפיגמנטציה בעור.הידרוקינון הינו חומר יעיל לעכוב יצירת המלנין. יש שני תכשירים של אזומד. הראשון המכיל 2% והשני 4%. ניתן להכין משחות עם רכוז גבוה יותר של הידרוקינון (לעתים בתערובת עם חומרים נוספים) אך אלו ניתנים להכנה רוקחית רק עם רצפט על ידי רופא. רכוזים גבוהים יותר יעילים יותר. משחות על בסיס הידרוקינון יעילות לפיגמנטציות שונות דוגמת מלזמה (פיגמנטציה בפנים המופיעה בעיקר בנשים בהריון או בנשים הנוטלות גלולות). הן פחות יעילות לכתמי שמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור