קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/06/2016 | 09:53 | מאת: אלדד

שמתי לב שיש כמה פרומלות של קליגמן. 1 2 3 האם יש הבדל בן עור בהיר לכהה ואם כן אז מהו?

יש אפשרויות לרכוזים שונים של ההידרוקינון בקליגמן (5% , 6% ועוד), ולרכוזים שונים של החומצה הרתינואית ( 0.05% , 0.025% וכו'). הבחירה הינה לפי רגישות הפצינט (אם יש לו עור רגיש הנוטה לעבור גירוי עור בקלות), לפי חומרת הפיגמנטציה, ואף לפי העדפות הרופא (כמובן תוך התיעצות עם המטופל) יש המעדיפים תגובה חזקה יותר גם במחיר של סיכון גדול יותר לגירוי עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור