הגנה משמש ......................

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/02/2016 | 14:04 | מאת: רני

האם קרם הגנה של חוזק 20 במקום לפחות 40 או 50 יכול להספיק בהנחה שלא מדובר על שהיה לשיזוף בים אלא ליום יום שלא שוהים כל היום בחוץ אלא רק לצרכי הליכה ברחוב לחנות לקניות או הליכה מהבית/משרד לרכב וחזרה. להבנתי כל ההבדל בחוזק הוא משך הזמן שזה מאפשר לשהות בחוץ רצוף לפני שמתחיל נזק וחוזק של 20 נותן לפחות שעה רצוף מה שלא סביר שיהיה ביום יום באופן רציף (שמעתי שאפילו ללוחי ראוקוטן מומלץ קרם ACU FACE של דר עור גם בקיץ והוא מכיל הגנה של חוזק 20) בנוסף האם אדפרין עדיף על רטוויט גל או שהוא פחות טוב והאם יש לו אותן ה"בעיות"? האם בכלל עדיף שימוש בדואק ג'ל במקום ברטטויט / אדפרין והאם הדואק גם מגביר רגישות לשמש? האם דואק גל יתן אותן תוצאות (אפקט חיובי) כמו אדפרין? אודה מאוד על הבהרות והסבר והמלצה תודה

לקרם הגנה משמש יש SPF שהינו מקדם ההגנה (SPF - SUN PROTECTION FACTOR). קרם הגנה עם מקדם 20 מקטין כמות הקרינה המגיעה לעור פי 20. זוהי הגנה די טובה. קרם הגנה 30 גורם להגנה מעט טובה יותר אבל ההבדל אינו כה גדול. אני מעדיף את האדפרין על הרטהויט ג"ל. הוא גורם לפחות גירוי עור. דואק פועל גם כנגד החידקים שגורמים לדלקת בפקקי החלב (גם הקלינדהמיצין וגם הבנזואיל פראוקסיד בעלי פעילות כנגד החידקים). לעומת זאת רטהויט / אדפרין פועלים כנגד פקקי החלב ואינם בעלי פעילות אנטיספטית. רטהויט ואדפרין מתאים לטפול בעיקר באקנה המורכב בעיקר מקומדונים . דואק אינו מגביר רגישות לשמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור