כתמי פיגמנטציה ברגליים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/02/2016 | 09:15 | מאת: אסתי

אני סובלת מכתמי פיגמנטציה ברגליים בעקבות זריקות קצף לורידים. למרות שאני מורחת יום יום במשך שנים משחת הידרוקינון 4% לא חל שיפור במצב. האם תרכובת קליגמן או טיפול אחר יעזרו כאן? אני בהירת אור ובת 67 שנים. בתודה מראש

פיגמנטציה לאחר זריקות לורידים עלולה להיות משני גורמים. פיגמנטציה לאחר דלקת (יצור יתר של מלנין לאחר דלקת ). או בשל דמומים שהיו במקום ומשקעי המוסידרין. בפיגמנטציה הראשונה הידרוקינון עשוי לעזור אך לעתים הפיגמנטציה עמוקה מדי והקרם לא מגיע למקום ולכן אין תגובה לטפול. הגנה משמש חשובה ולעתים קרובות יש שיפור עצמוני עם חלוף הזמן. בסוג השני אין טפול וחל שיפור עם חלוף הזמן.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור