פיגמנטציה חמורה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/06/2012 | 14:01 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 29.5,לא עברתי הריונות. הפסקתי ליטול גלולות לפני כשנתיים ומאז התחילה להופיע לי פיגמנטציה בפנים (מצח, גשר האף, לחיים ושפם) שמחמירה (מתכהה) עם הזמן ומתפשטת. אני משתמשת במקדם הגנה 50SPF ונמנעת מהשמש עד כדי חוסר בויטמין D, במקביל אני משתמשת במשחת הבהרה שרופא עור רקח לי אך הפיגמנטציה ממשיכה להתכהות ולהתפשט. רופא העור נתן לי בדיקות דם כלליות והורמונליות שיצאו תקינות. האם את יכולה לחשוב על סיבה לכך שלמרות כל פעולות המניעה עדיין הפיגמנטציה מחמירה ומתפשטת? תודה מראש, אפרת

שלום אפרת הרושם העולה ממכתבך הינו שמדובר במלזמה ובדרך כלל עם הפסקת גלולות, שמוש בקרם הבהרה יעיל (דוגמת קליגמן) והגנה קפדנית משמש (קרם הגנה פעמיים ביום) חל שיפור במצב. אני ממליץ לגשת שוב לרופא עור ולבדוק האם מדובר במלזמה והאם הטפול אצלך נעשה כהלכה (הגנה מתאימה משמש וקרם הבהרה מתאים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור