פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

04/04/2015 | 23:20 | מאת: גילה

שלום. יש לי כתמי פגמנטציה קשים בפנים. הבעיה נמצאת בבני המשפחה המורחבת בעלי עור הכהה. ניסיתי מגוון משחות לעור הפנים ללא הצלחה. מאוד מאוד מתוסכלת. מה אפשר לעשות? אני יודעת שהדבר קשה יותר לבעלי עור כהה. תודה רבה על העזרה

את צריכה ללכת לרופא עור לאבחן מהי הבעיה. האם זוהי מלזמה, פיגמנטציה המופיעה בעיקר בנשים בהרינות או נטילת גלולות או היפרפיגמנטציה המופיעה לעתים בפנים (בעיקר סביב העיניים) ולעתים בעיקר בצואר בעדות מסוימות. בשתי הבעיות טפול בקליגמן (תערובת של הידרוקינון עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון) עם הגנה קפדנית משמש (פעמיים ביום..) עשויה לעזור. לעתים יש צורך לעלות ברכוז הקליגמן. אם המדובר במלזמה הפסקת טפול הורמונלי עשויה לעזור. לעתים ניתן לשלב בקליגמן גם טפולי פילינג שטחיים. מלזמה מגיבה לטפול יותר מהיפרפגימנטציות על רקע עדתי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור