קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/01/2015 | 20:46 | מאת: יעל

אני משתמשת בקליגמן עם 10%הידרוקווינון, קורטיזון 1% אסיד גליק 8% טרטינון 0.05, קוגיק אסיד 5% וויטמין סי ב3%. היום הלכתי לרופא אחר והוא רקח לי קליגמן : הידורקווינון 12% טרטינון 0.025 וקורטיזון 2.5%. רציתי לשאול: 1. האם האחוז הגבוה של הקורטיזון לא מסוכן ועלול לעשות תופעות לוואי? מה יותר "בטוח" לשימוש? (הבנתי שהקורטיזון עלול לעשות שיעור) 2. איך זה שרופא אחד רשם 3 מרכיבים והשני 7 מרכיבים? מה יותר מתאים לעור בהיר מאוד, עדין ודק? 3. משיחה עם הרופא לגבי אופן המריחה- סיפרתי לו שקשה לי למרוח את המשחה כי היא "קשה" ויש בה שאריות מחוספסות של חומר. הוא טען שהמרקם אמור להיות חלק וקל למריחה אחידה.הוא אמר שצריך להכין את קליגמן במקום "בטוח" ואמין ואם זה לא חלק התרכובת לא עשוייה טוב. מה נכון? תודה

הידרוקוטיזון 2.5% הינו עדיין קורטיזון מתון. שמוש לאורך זמן , אפילו ברכוז של 1% יכול לגרום לשעור אולם בד"כ יש צורך בטפול ממושך של לפחות מספר חודשים (בדרך כלל יותר). 2) התערובת עם 7 מרכיבים הינה עם מרכיבים שכל אחד מהם פועל למניעת יצור פיגמנט אך חלקם איריטנטים (לדוגמא, טרטינואין וחומצה גליקוליית). במשחה ו נראה לי שיש סיכון משמעותי לגירוי עור. 3) אני מסכים עם הרופא שלך. התערובת של קליגמן אינה קלה להכנה ויש צורך להכין אותה במקום טוב.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור