שאלה על פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/12/2014 | 14:16 | מאת: חסוי

שלום, לאחר שהבחנתי בכתם פיגמנטציה קטן במצח ימין ושוטטתי קצת בפורום הזה הבנתי שיש מגוון לא קטן של אפשרויות לטשטש כתמי פיגמנטציה כמו לדוגמא "תרכובת קליגמן" ועוד... כשהגעתי לרופא הוא בדק את הכתם ואמר לי שאם אני רוצה להסיר אני צריך ללכת לכירורג פלסטי אבל אמרתי לו שאני לא מעוניין בהסרה אלא רק לטשטש לפחות שיהיה פחות בולט והוא אמר שאין אפשרות והכתם שיש לי הוא לא בגודל של 1 ס"מ ולא יותר לא מדובר פה על משהו שמתרע על שטח נרחב... אז רציתי לדעת למה הוא אמר לי שאין אפשרות לטשטש?

צריך לאבחן במה המדובר. בפיגמנטציה? (אולי לאחר דלקת כלשהי), בכתם שמש?, או אולי בכלל בשומה או נגע דומה. לפי האבחנה הגישה הטפולית. מה בדיוק היתה אבחנת רופא העור שהלכת אליו?

22/12/2014 | 20:31 | מאת: חסוי

שלום, לפי ההפניה שהוא הביא לי רשום שהוא שההבחנה היא "NEVUS PIGMENTED"

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור