פיגמנטציה וטיפול -נסיגה במהלך טיפול

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/06/2012 | 16:28 | מאת: נעמה

אני בת 45 יש לי פיגמטציה רבת שנים בפנים. התחלתי בטיפול קרן אור במכונה בשם BEAMAX שאמורה "לשרוף" את המלנין אחרי כל טיפול נוצר גלד חום מעל הפיגמנטציה.-שנופל כעבור שבוע. אחרי הטיפול השני -ראיתי כי כתמי הפיגמנטציה היו כהים יותר מאשר לפני הכניסה לטיפול !! דבר שמדאיג מאוד. הסבירו לי ששכבות עמוקות יותר צפות למעלה וזו הסיבה .האם זה הגיוני? האם להפסיק את הטיפול?אני חוששת שזה יכול להרע את המצב... תודה

שלום נעמה השאלה הראשונה מהי אותה "פיגמנטציה רבת שנים".יתכן ומדובר במלזמה (כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש) או אולי בפיגמנטציה עדתית (שכיחה בעדות מסוימות). הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה (דוגמת קליגמן), הגנה משמש והפסקת גלולות בנוטלות גלולות. טפול בקרן אור מרוכזת (IPL) הפוגע במלנין מלווה בדלקת ועלול לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOR HYPERPIGMENTATION). אם הטפול בחומרי הבהרה דוגמת קליגמן נכשל ניתן להוסיף פילינג שטחי הגורם למנינימום דלקת. חיבים להזהר בטפולים שהינם מלווים בדלקת משמעותית ובכל מקרה טפולים כאלו צריכים להיות מלווים בטפולים מבהירים דוגמת קלינמן.

שלום נעמה השאלה הראשונה מהי אותה "פיגמנטציה רבת שנים".יתכן ומדובר במלזמה (כתמים חומים המופעים בפנים בנשים לאחר הריון או גלולות ומוחמרים בחשיפה לשמש) או אולי בפיגמנטציה עדתית (שכיחה בעדות מסוימות). הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה (דוגמת קליגמן), הגנה משמש והפסקת גלולות בנוטלות גלולות. טפול בקרן אור מרוכזת (IPL) הפוגע במלנין מלווה בדלקת ועלול לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOR HYPERPIGMENTATION). אם הטפול בחומרי הבהרה דוגמת קליגמן נכשל ניתן להוסיף פילינג שטחי הגורם למינימום דלקת. חיבים להזהר בטפולים שהינם מלווים בדלקת משמעותית ובכל מקרה טפולים כאלו צריכים להיות מלווים בטפולים מבהירים דוגמת קליגמן.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור