הומאופתיה למלזמה?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

13/06/2012 | 12:52 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39 ולצערי לאחרונה גם אני קיבלתי כמה כתמי פיגמנטציה בפנים שרופא עור איבחן כמלזמה. מריחת הידרוקינון 4% בחורף לא ממש עזרה אך העור היה מאוד אדום ומקולף כל אותו זמן שמרחתי. אני מבינה שאין לזה ממש תרופה - יש המון קרמים שמתיימרים לעזור ומבוססים על הידרוקינון, חומצה tranexamic, אנזים lignin peroxidase, ארבוטין או כל דבר אחר. בסופו של דבר אנו מבזבזים המון כסף ותולים את תקוותינו לשווא כיוון שהקרמים הללו או שהם לא עוזרים או שגורמים לבעיות אחרות בעור ובסוף הקיץ מגיע והכתמים תמיד חוזרים... אני מאמינה שכמו כל מחלה, מלזמה נגרמת מחוזר איזון של הדברים בגוף ולכן השאלה שלי לרופאים המכובדים בפורום זה - האם נתקלתם בהצלחות בטיפולים הומאופתיים למלזמה? אני רוצה להאמין שלהומאופתיה יש מה להציע גם בתחום של הפיגמנטציית יתר אך מעולם לא שמעתי על כך. אשמח לשמוע דעות בנושא, מיכל

שלום מיכל לא ידוע לי על טפול במלזמה בהומיאופטיה. אני חולק עלייך לגבי הטפולים השונים בתכשירים המבוססים על הידרוקינון. לעתים קרובות הם עוזרים מאוד. בדרך כלל יש צורך ברכוזים גבוהים יותר מ - 4% . יש צורך גם בהגנה נאותה משמש ובנוטלות גלולות מומלצת הפסקת גלולות. אם הידרוקינון 4% גרם לך לאודם וקלופים יתכן ואת רגישה להידרוקינון וכדאי לנסות תכשירים תחליפיים. כדאי לך להתיעת עם רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור