כתמים חומים לכל אורך הגב

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

27/08/2014 | 10:39 | מאת: עדינה

יש לי כתמים חומים לכל אורך הגב- אזור הכתפיים ועד הגב התחתון. הפצעים בגדלים שונים וחלקם נותרו לאחר שבמקום היה פצע. אני סובלת מתופעה זו כבר כמה שנים. נאמר לי ע"י רופאי עור שביקרתי שאין טיפול שיסייע להעלימם. בעבר היו לי כתמים דומים על הרגליים שנעלמו עם הזמן. מה עליי לעשות בכדי, בכל זאת, להעלים או לטשטש את הכתמים?

הרושם שמדובר בפיגמנטציה המופיעה לאחר דלקת שנגרמה מגורם כלשהו (ממגע עם חומר כלשהו, מקנה מודלק ממחלה דלקתית ועוד). היא נקראת פיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION). ניתן לטפל בתכשירים מבהירים דוגמת קליגמן וחשובה הגנה קפדנית משמש.פיגמנטציות כאלו קשות לטפול ויש צורך בטפולים ממושכים. הדבר החשוב ביותר הוא לבדוק מה הגורם לפצעים המובילים בעקבותיהם פיגמטציה. אם מדובר באקנה יש טפולים יעילים וחשוב לבחור הטפול המתאים.. צריך לאבחן מהם הפצעים שבעקבותיהם מופיעה הפיגמנטציה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור