כתמים כהים בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/07/2014 | 12:03 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 42 . בשנים האחרונות נוצרו לי כתמים חומים על עצמות הלחיים (מתחת לעיניים), בין הגבות ועל האף. עליי לציין שאיני לוקחת גלולות או הורמונים כלשהם וגוון עורי שחום צהבהב. ניסיתי משחה (איני זוכרת את שמה)במשך מספר חודשים, שהמליץ לי עליה רופא עור, שלא ממש עזרה. אני די מיואשת מהנושא. איזה טיפול הוא המתאים והיעיל ביותר עבורי ? האם מה שיש לי זה כתמי גיל/שמש ?

ממקום הכתמים מירב הסיכויים שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה שלום יעל מה היתה האבחנה של רופא העור שהיית אצלו? מה בדוק קיבלת כטפול? מירב הסכויים שמדובר במלזמה. זוהי פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים. במרבית המקרים ההופעה בעקבות הריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי אולם לעתים אף ללא גורמים אלו. היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור