קרם הבהרה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

15/07/2014 | 17:51 | מאת: מירי

שלום לך נאמר לי שאחרי כמה חודשים אסור יותר להשתמש בגליקמן, שזה מדקק יש לי עדיין פיגמנטציה איזה קרמים מותר להשתמש במקום לכל החיים שיישמר התוצאות האם ריטן איי אפשר כל החיים וחומצות למינהם אודה לתשובך המלאה

בקליגמן יש הידרוקורטזיון או דקסהמתזון (קורטיזונים חלשים). שמוש מתמשך בהם בפנים עלול לגרום לצמוח שיער ויצירת נימים עדינים ולכן אני משתדל שלא להשתמש בהם מעבר למספר חודשים ברציפות (ניתן שוב לתת אותם לאחר הפסקה ארוכה). בהידרוקינון ללא רתין A במנון נמוך (אזומד 2% ו 4% ניתן להשמש במשך תקופות ארוכות יותר. גם בהידרוקינון ברכוזים גבוהים רצוי שלא להשתמש תקופות ארוכות מאוד שכן עלולה להיגרם פיגמנצטיה (אוקרונוזיס). ברתין A ניתן להשתמש לתקופות ארוכות (לכל החיים) אך יעילותו מוגבלת.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור