שרגא רפאלי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/05/2014 | 12:15 | מאת: רוני

שלום! שמי רוני בת 44 יש לי פגמנטציה בפנים והלכתי לייעוץ עבור טיפול לייזר להסרת כתמים. על פניו נראה מאד מבטיח אך מאד מפחדת . מפני פגיעה כיוון שמדובר בפנים ולא מאזור חבוי בגוף. רציתי לדעת האם יש מישהH שעברה כזה טיפול והאם יש תוצאות טובות או להיפך.

שלום רוני נראה לי שהחשש שלך מוצדק. השאלה הינה מהי הפיגמנטציה שיש לך? האם המדובר במלזמה או בפיגמנטציה שלאחר דלקת כלשהי או בכתמי שמש. במלזמה הטפול הראשוני הינו תכשירי הבהרה (דוגמת קליגמן), הגנה משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. בכתמי שמש (SOLAR LENTIGINES) הטפול הינו הקפאה בחנקן נוזלי או בקרן אור מרוכזת (IPL) או בלייזר. הטפול בפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOR HYPERPIGMENTATION) הינו הגנה משמש וחומרי הבהרה. אם המדובר במלזמה או בפיגמנטציה לאחר דלקת טפול בלייזר לעתים עלול גם לגרום להחמרה והטפול הראשוני הינו חומרי הבהרה למיניהם.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור