פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/05/2014 | 11:23 | מאת: אושרה

שלום ד"ר ורנר, אני בת 49 ויש לי כתמי פיגמנטציה כהים מאד בפנים. עשיתי כבר כמה סדרות של טיפולים (מרשמים של משחות מרופאי עור), הטיפולים בהתחלה עזרו אבל כשהפסקתי הכל חזר וכהה יותר. ניסיתי לקבוע תור אצלך במרפאת מכבי, אבל מסתבר שאתה לא מקבל פציינטים חדשים. מתי תקבל פציינטים חדשים ? בנוסף, האם יש תכשיר קוסמטי להבהרת כתמים שמומלץ על ידך ? תודה!

שלום אושרה יש מקרים שבהם יש צורך בטפול מתמשך. עדיין הטפולים היעילים ביותר מבוססים על הידרוקינון (קליגמן ברכוזים שונים). גם לאחר שמשיגים הבהרה ניתן להמשיך לתקופה מסוימת למניעה בשמוש בהידרוקינון ברכוז נמוך יותר (2% או 4% דוגמת אזומד, ללא הקורטיזון שיש בקליגמן ) . חשוב להגן משמש (פעמיים ביום) עם קרם הגנה עם מקדם הגנה של 30 מעלה (יותר נעים בדרך כלל קרם ללא שומן). תהיי בקשר עם המזכירה . לעתים מתפנה מקום לפצינטים .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור