המשך שאלה קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/05/2014 | 19:02 | מאת: טלי

רציתי להבין: האם זה בסדר להשתמש במשחה ללא הקורטיזון או שאתה לא ממליץ? האם הפסקה של חודש בשימוש של קליגמן לאחר תקופה של שנה לסירוגין- מספיקה כדי שלא יהיו תופעות לוואי של נימים, החמרה של הפיגמנטציה ועוד? האם למרוח את המשחה עכשיו בקיץ עם מקדם הגנה או לחכות לחורף? שוב תודה רבה!!!!

ודאי שזה בסדר להשתמש במשחה ללא קורטיזון אולם אם משתמשים ברכוזים גבוהים של הידרוקינון או חומצה רתינואית ללא קורטיזון יש סיכון מוגבר לגירוי העור ולדלקת. הפסקה של חודש נראית לי קצרה מדי. לא ברור בדיוק לכמה חודשים כדאי להפסיק אך ודאי שלפחות למספר חודשים. אפשר לטפל גם בקיץ.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור