פיגמנציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

31/03/2014 | 22:00 | מאת: nama

שלום דר אני בת 37סובלת מפיגמנציה עקב הריונות ושימוש בגלולות נסיתי לטפל בכל מיני תכשירים קוסמיטים ולא עזר השתמשתי תקופה באזומד4% התבהרו הכתמים טיפה ואחר כך השתמשתי ברטויט 0.05 משך 3חודשים כל הזמן היו קילופים בפנים .והפסקתי השימוש . אני התיאשתי איך לטפל בפיגמנציה והאם בכלל אפשר להעלים אותה אפילו להבהיר,אני אשמח מאוד אם תציע לי תכשיר יעיל . תודה רבה .

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. זוהי פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. ממכתבך עולה שאפילו לא ניסית את התערובת של קליגמן. כדאי לך לפנות לרופא עור ולנסות טפול זה (ועדיף בשבילך קליגמן עם רמה נמוכה של חומצה רתינואית).

01/04/2014 | 22:24 | מאת: mama

שלום.אני מודה לך המון על התשובה, כן אף פעם לא הציע לי רופא העור תערובת קליגמן אני מעוניינת להשתמש במשחה,שאילתי כמה זמן יכולה להמשיך עם המשחה וברגע שאני מפסיקה האם הפיגמנציה חוזרת,על מה אתה מציע לי ,האם אני יכולה לפנות לרופה המשפחה ולקבל את התרופה או שהיא תרופה שנותנים רק דרך רופא עור .תודה

זה מעבר לתחום של רופא משפחה. פנה לרופא עור. לאחר סיום טפול בקליגמן יש מקרים בהם הפיגמנטציה חוזרת . במקרים אלו מתחילים שוב את הטפול.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור