הידרוקורטיזון

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/03/2014 | 02:55 | מאת: דלית

שלום רב אני משתמשת בקליגמן כחודש וחצי אחרי הפסקה בת 6 שבועות. האם יש סכנה לתופעות לוואי של שיעור יתר בעקבות שימוש ארוך בהידרוקורטזון או שמא הפסקה בת 6 שבועות מספקת על מנת שהסטרואיד יצא מהמערכת.

בתערובת של קליגמן משתמשים בקורטזיון חלש ביותר (הידרוקורטיזון או דקסהמתזון). בדרך כלל אין חשש בשמוש עד 3 חודשים. מעבר לכך רצוי לבצע הפסקות או לעבור לתערובות עם רמת הידרוקינון נמוכה יותר (4%) גודמת אזומד בהן אין צורך בקורטיזון. לא ברור בדיוק מה אורך ההפסקות הנדרשות. אני משתדל לאחר חודשיים טפל לעשות חודשיים הפסקה וכו'.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור