פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/03/2014 | 20:46 | מאת: דנה

היי, הייתי אצל רופא עור הוא אמר לי שיש לי פיגמנטציה ונתן לי מרשם שאני אשתמש לכל החיים קרם הבהרה שהוא מכיל הידרוקינון 4 אחוז קורטיזון 1 אחוז רטיו איי 0.05 אחוז+ בסיס קרם, רציתי לדעת האם הקורטיזון מותר להשתמש כל החיים וההידרוקינון כי אמרו לי שהם מדקקים את העור. ושמעתי שגם אתם רוקחים משחות הבהרה והאם הם גם מכילות קרטיזון ? והאם כדאי בכלל לעשות לייזר לפיגמנטציה ולהתפטר מזה?

מקובל להשתממש בתערובת של קליגמן המכילה גם קורטיזון חלש. אין בעיה בשמוש בה למספר חודשים. ודאי שלא טוב למרוח קורטיזון לאורך זמן (העור עלול להפוך לדק יותר ויכולה להגרם צמיחת שער באזור המריחה). אם מדובר במלזמה (ראי תשובות קודמות) הרי לא מומלץ לעשות טפול בלייזר (עלולה להגרם החמרה).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור