פיגמנטציה ו

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/02/2014 | 19:36 | מאת: אביגיל

שלום, במשל שנתיים וחצי (מאז לידת בני) אני סובלת מכתמים חומים בעור בלחיים ובשפה במקביל לנשירת שיער חריפה. אני כהת עור. 2 שאלות האם יש טיפול לפיגמננטציה זו לכהות עור. והאם יכול להיות קשר בין הנהשירה לכתמים שיכול להעיד על בעיה סיסטמית אחרת? תודה רבה

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. נשירת שער חריפה בעקבות לידה הינה נשירה די שכיחה. היא מופיעה כ 2-3 חודשים לאחר הלידה וקרויה טלוגן אפלוביום והיא חולפת בדרך כלל ללא טפול תוך חצי שנה. אם היא נמשכת מעבר לשנה כדאי להיבדק אצל רופא עור. אין קשר בין הנשירה החריפה לפיגמנטציה בפנים (פרט לכך ששתיהן מופיעות לאחר הריון).

05/03/2014 | 17:03 | מאת: ונסה

אחרי הרבה מאוד שנים של ניסיון להיפטר מצלקות ונמשים, וליצור אחידות בעור גיליתי את ערכת הפיגמנטציה של מרפא הבושם ונדהמתי מהתוצאות. הרבה יותר טוב מכל מוצר קוסמטי כימי או "טבעי" שניסיתי, ומעבר לזה שהעור נקי ואחיד, הוא קיבל גם חיות חדשה ומראה זוהר. ונסה גולאין

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור