קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/01/2014 | 12:28 | מאת: רונית

שלום רב, כבר שנה וחצי אני מנסה להיפטר מכתם על הלחי. התחלתי עם איזומד ועברתי לקליגמן. בחצי שנה האחרונה אני משתמשת בקליגמן 10%. יש הטבה, אך הכתם לא לגמרי נעלם. 1.האם צריך לעשות הפסקה ( בשל התופעות לוואי)? אם עושים הפסקה המצב לא מחמיר? האם להמשיך למרוח רק על הכתם ולא על כל האזור כדי למזער תופעות לוואי? 2.האם יש קליגמן במינון חזק יותר? או שיש משחה אחרת? 3. האם ניתן להיפטר מכתם פיגמנטציה לגמרי? האם הכתם יכול להעלם לבד עם הזמן? אני רק אעדכן שהכתם החל כנראה לאחר שימוש בהתקן הורמונלי. מיד כשהכתם ( לפני שנה וחצי!!!)הופיע הוצאתי את ההתקן ועכשיו אני עם התקן רגיל ללא הורמונים. אודה על תשובתך

שלום רונית אין צורך לעשות הפסקה. כדאי להמשיך למרוח על האזור. יש הידרוקינון ברכוז גבוה יותר אך את כבר משתמשת ברכוז די גבוה. ניתן להיפטר לגמרי מכתמים אולם לעתים חלק מהפיגמנטציה עמוקה מדי וההשפעה חלקית. הכתם יכול להעלם לבד עם הזמן. את חיבת להמשיך להקפיד בהגנה משמש ולהימנע מלגרום דלקת באזור (להימנע מטפולים גורמי דלקת למקום).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור