הידרוקינון מאז יוני

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

03/01/2014 | 15:28 | מאת: דנה

שלום רב, יש לי כתמים רבים על הפנים המאובחנים כמלזמה. ל(מרות שלא הייתי מעולם בהריון ואנינני נוטלת גלולות וגם לא נטלתי מעולם) ביוני התחלתי טיפול בקליגמן 6% הידרוקינון חודשיים ואז עברתי לשימוש בהידרוקינון 6% ללא רטין וקורטיזיון בשל חשש מפני הופעה של שיעור יתר. לאחר כחודשיים נוספים בחודש ספטמבר שוב חלה הרעה משמעותית במצב הפנים בשל נטילת הגלולה שלאחרי ועישון רב. לאחריה שבתי שוב להשתמש בקליגמן 6% לעוד כחודש ומכיוון שלא נראה שיפור ניכר הרופא העלה לי אתה מינון ל 8%. במשחה זו השתמשתי לעוד כחודשיים ועברתי שוב להשתמש רק בהידרוקינון 8% השל החשש מפני תועפעות הלוואי של הסטרואיד בקליגמן בשימוש ממושך. שאלתי היא כמה זמן מותר להמשיך להשתמש במשחות והם זה מוכר או נפוץ שאין כמעט שינוי או הקלה ממשית גם לאחר תק' טיפול כה ארוכה (מספטמבר שלאחר ההרעה ועד עתה כחמישה חודשים..)חשוב לציין יש שיפור אך לא מאוד משמעותי. להמשיך עם המשחה? גורם הזמן יסייע כאן או לשוב לרופא לחפש דרכי פעולה אחרות? תודה רבה וסופש נעים

04/01/2014 | 14:14 | מאת: דנה

בנוסף עלי לציין שהעור שלי אינו לבן אני ממוצא מזרחי בעלת גוון גית אופייני. האם יש חשש במקרה שלי לאחר שימוש כה ארוך בהידרוקינון ל ochronosis? התחלתי את הטיפולים בהידרוקינון לפני כשנה בינואר שעבר עם הפסקה אחת קצרה של כחודשיים. בהתחלה הייתי על 5% למשך חודשיים וחצי בערך, הטיפול כשל וגרם לי לפיגמנטציה פוסט דלקת מאחר והרטין היה גבוה מדי. אחרי כחודש וחצי ביוני התחלתי טיפול ב 6% תוך מעבר מגליקמן להדרוקינון נקי. ועתה אני כבר מה 4.11 על הידרוקינון 8%. לצערי התגובה קיימת אך מאוד מאוד מינורטית עם שינויים קלים לטובה והרעות תכופות. מה עלי לעשות? האם יש טיפול אחר? מה לגבי קילוף או טיפולים באור\לייזר\IPL?

מהלך הטפול שקבלת עד עתה היה הגיוני. הייתי ממשיך בו. הסכון ל OCHRONOSIS הינו בטפולים מאוד ממושכים (לא מספר חודשים). תקפידי בהגנה משמש (פעמיים ביום). התגובות לתכשירים אלו הינה איטית. טפולים בקלופי עור , IPL או לייזר עשויים לגרום לשיפור בתחילה והחמרה אחר כך (במנגנון של דלקת פוסטאינפלמטורית). ניתן להוסיף (לא במקום ) טפול באלור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור