פיגמנטציה כתוצאה מגלולות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

29/05/2012 | 19:06 | מאת: רעות

שלום אני סובלת מפיגמנטציה בפנים (הפס מעל השפה ומתחת לעיניים) כתוצאה מגלולות , ניסיתי כל מיני תכשירים להבהרה אך כלום לא עוזר... אני שוקלת להפסיק עם הגלולות, האם זה יגרום להפסקת התפשטות הפיגמנטציה?

שלום רעות סביר להניח שהפיגמנטציה ממנה את סובלת הינה מלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה חומה בפנים, בדרך כלל היא מופיעה בנשים. במרבית המקרים היא נגרמת מנטילת גלולות או בשל הריונות. הטפול מורכב מתכשירי הבהרה (בעיקר קליגמן על בסיס הידרוקינון), הגנה קפדנית משמש והפסקת נטילת גלולות באלו שנראה שהמלזמה הינה על רקע זה.אם הגורם העיקרי להתפתחות המלזמה אצלך היה הגלולות הרי שהפסקה נטילה שלהן בדרך כלל תעצור החמרה ובדרך כלל בהדרגה תביא לשיפור במצב עד כדי העלמות המלזמה. כדאי כמובן להמשיך בהגנה קפדנית משמש ובתכשירי הבהרה מתאימים. כדאי לך להתעיץ עם רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור