טיפול בהידרוקינון 6% כחודשיים ללא תוצאות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/09/2013 | 19:49 | מאת: דנה

שלום רב דר ורנר, לפני כחודשיים וחצי התחלתי טיפול הבהרה אצלך בקליגמן 6% הידרוקינון ו 0.01% רטין. למשך חודש שעשה עבודה טובה. בשל טיפול קודם של חודשיים נוספים בקליגמן מחשש מפני תופעות הלוואי העלולות להגרם כתוצאה מחשיפה לסטרואיד שיש במשחה המלצת לי לעבור לטיפול ב משחה המכילה רק הדרוקינון 6%. עכשיו כעבור חודשים של שימוש במשחה ללא הרטין יש ממש החמרה במצב. אני משתמשת תמיד במקדם הגנה 50. ונמצאת מאז יולי באירופה כך שאני כמעט ולא נחשפת לשמש. מה יכולה להיות הסיבה? האם יכול להיות שהמשלה איבדה את החומר הפעיל במהלך הזמן? היא הוכנה עבורי בבית מרקחת בהמלצתך ברחובות בתאריך ה 17.06. והיתה כל הזמן במקרר מלבד מס' שעות טיסה. מה עוד ניתן לעשות? מדוע הפיגמנטציה ממשיכה להחמיר עם הטיפול ועם ההשמרות מפני השמש? אודה לתשובתך בהקדם. חג שמח

שלום דנה תנסי לחזור שוב לקליגמן עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון. אם לא תראי הטבה תוך 3-4 שבועות צריך להתחיל לעלות ברכוזים (ניתן לעלות להידרוקינון 8% ואפילו ל- 10%). ניתן לנסות להוסיף טפול באלור (לא במקום אלא כתוספת). שנה טובה.

06/09/2013 | 18:20 | מאת: דנה

האם מותר לי להשתמש בתערובת הקליגמן אשר נרקחה עבורי ב 27.05? היא נשמרה בקירור בכל הזמן

שלום דנה אם נשמרה בקרור ונראית כרגיל, באותו צבע וריח ניתן להשתמש בה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור