אזומד ואדפרין - תודה מראש!!

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/05/2012 | 10:10 | מאת: דנה

שלום רב בת 40. השאלה- 1. האם ניתן להשתמש באזומד ואדפרין במקביל, ובאיזה אופן? 2. האם איזומד יכול לעצור התפתחות כתם לאחר ש"הוצאתי שומן" מהפנים ופצעתי את העור? הרקע: מאז נעורי, אני סובלת משומנים תת עוריים שלא "מתפתחים" לפצעי אקנה מעל העור אלא מצטברים ומצטברים מתחת לדרמיס ונוצרים גושים. זה מתסכל מאד. לפי המלצת רופאת העור אני מטופלת אצל קוסמטיקאית ורק היא מצליחה להוציא את השומנים עם מחט (אני רגישה לרואקוטן ומינוציקלין לקחתי חודשים אבל השומנים חזרו שוב) הבעיה - לפעמים מוציאה את השומן בעצמי ופוצעת את העור ואז חודשים רבים נותר לי כתם חום.

שלום דנה ניתן להשתמש באזומד ובאדפרין במקביל (ואז צריך להזהר בשמוש באדפרין מגירוי עור העלול לגרום בעקיפין לפיגמנטציה שלאחר דלקת) אך נראה לי שאם רוצים טפול משולב פשוט יותר להשתמש בתערובת של קליגמן המכילה גם חומצה רתינואית (אדפרין הינו רתינואיד) וגם הידרוקינון. ההידרוקינון בקליגמן הינו בדרך כלל ברמה גבוהה יותר מהמצוי באזומד. אזומד יכול לפעול כנגד פיגמנטציה הנגרמת מדלקת. חשוב גם לדאוג להגנה טובה משמש. לעתים רכוז האזומד אינו מספיק ויש צורך ברמה גבוהה יותר (נמצא בתערובת של קליגמן). לשם כך עליך לפנות לרופא עור. לגבי "השומנים התת עוריים" המצטברים לך בעור יתכן מאוד שטפול באיזוטרטינואין (קורטן או רואקוטן) עשוי להיות נפלא עבורך ולפתור לך את הבעיה באופן קובע. צינת שאת "רגישה גם לרואוקטן ולגם למינוציקלין". כדאי לך לבדוק אצל רופא עור אם המדובר היה ברגישות אמיתית לרואקוטן או בתגובה למנון גבוה מדי עבורך.

23/05/2012 | 22:50 | מאת: דנה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור