השלב הבא

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/08/2013 | 14:19 | מאת: מורן

שלום, מה השלב הבא בניסיון לטפל בפיגמנטציה עקשנית (על רקע הורמונלי בין השאר) כשקליגמן בריכוזים גבוהים לא עזר? האם כדאי ללכת כבר על פילינג ואם כן מאיזה סוג? האם פילינג באמת מסיר כתמים? תודה

קודם כל חשוב לודא שהטפול בקליגמן נעשה כראוי (עם הגנה מתאימה משמש, פעמיים ביום . הפסקת טפול הורמונלי וכו'). אם הטפול בחומרי הבהרה דוגמת קליגמן נכשל ניתן להוסיף טפול באלור. אלור הינו קרם הבהרה הפועל במנגנון שונה לחלוטין מהתכשירים המשמשים להבהרה. מרבית התכשירים המצויים בשמוש (הידרוקינון ודומיו) מעכבים יצור מלנין (עכוב ביצור של האנזים טירוזינז שהינו חשוב בשרשרת היצור של מלנין). אלור מכיל את האנזים ליגנין פראוקסידז המפרק מלנין. מאחר ומנגנון הפעולה שונה לחלוטין אלור עשוי לעזור גם במקרים בהם תכשירים אחרים לא היו בעלי יעילות מספקת. אם טפול בחומרי הבהרה דוגמת קליגמן נכשל ניתן אף לנסות (כתוספת) פילינג שטחי הגורם למינימום דלקת. חיבים להזהר בטפולים שהינם מלווים בדלקת משמעותית ובכל מקרה טפולים כאלו צריכים להיות מלווים בטפולים מבהירים דוגמת קלינמן.

23/08/2013 | 16:34 | מאת: מורן

גם מאוד יקר וגם מפסיק להשפיע כשמפסיקים להשתמש בו (כך לפחות מדיווחים של אנשים)- לכן נראה לי לא מציאותי לרכוש קרם כזה. לגבי הפילינג השטחי- האם ניתן לעשותו אצל קוסמטיקאית, והאם מדובר בטיפול חד פעמי או בכמה פילינגים שטחיים עד שנראה תוצאות?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור