בלוטת התריס ופיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/05/2012 | 09:39 | מאת: טליה

שלום, שמי טליה ואני נוטלת כבר כמה שנים כדורים לבלוטת התריס רצתי לשאול האם לדעתם יש קשר בין נטילת התרופה לבין הכתמים בפנים. יש לי כמה שנים פיגמנטציה שלא משנה כמה שמרתי, עדיין ממשיכה להופיעץ אנחנו נמצאים במידנה שטופת שמש, והשמירה היא לפעמים בלתי אפשרית . בנסיעה ברכב, ביציאה לביהס, לגן, לעבודה.... שאלה נוספת- מה כדאי לעושת עכשיו, שאנחנו בתקופת הקיץ?? איזה טיפול לעבור,?? טיפול של מישחות?? או אפשר בקיץ לייזר?? תודה

שלום טליה הופעת מלזמה קשורה לנטילת גללות למניעת הריון, להפרעות קלות בתפקוד השחלות או בלוטת מגן, וכן לתרופות או משחות המרגשות לשמש או לתרופות לאפילפסיה. לא ידוע לי שכדורים לטפול בבלוטת התריס עלולים לגרום למלזמה (כאמור, הפרעה בתפקוד בלוטת מגן יכולה להיות קשורה להופעת מלזמה). הטפול העיקרי, גם בקיץ, הינו הגנה קפדנית משמש (לפחות כל 4 שעות) עם מקדם הגנה גבוה (לפחות 30) ומשחות מבהירות דוגמת קליגמן.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור