אפילציה וקרמים להבהרה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/08/2013 | 17:53 | מאת: נעה

שלום, האם ניתו להשתמש בקרמים כדוגמת לוקסיט וקליגמן בתקופת אפילציה בפנים (עם מחט חשמלית)? האם אפשר פשוט 'לדלג' על אותם אזורים של אפילציה ולהשתמש רק באזורים הלא מטופלים ע"י המחט? כמה זמן מסיומה מותר שוב להשתמש בקרמים הנ"ל? כמה זמן מסיומה אפשרי לעשות פילינג? תודה

לוקסיד הינו חומצה רתינואית. בדרך כלל ברכוזים בהם משתמשים בו (לאקנה , קמטים וכו') הוא עלול לגרום לגירוי עור. אפילציה כלעצמה כרוכה לעתים קרובות בדלקת באזור האפילציה ולכן לא הייתי משלב טפולים אלו. לגבי טפול בקליגמן, יש בו גם חומצה רתינואית (בנוסף להידרוקינון ודקסהמתזון) העלולה לגרום לגירוי עור . משתמשים ברכוזים שונים של חומצה רתינואית בקליגמן. יש המשתמשים ברכוז נמוך (רק 0.01% ) ואז הסיכוי לגירוי קטן וודאי שניתן להשתמש בתכשיר זה נגד פיגמנטציה אף בעת טפולי אפילציה. ניתן לעשות פילינג לאחר אפילציה כשכבר אין תהליך דלקתי פעיל מהאפילציה (בדרך כלל לאחר מספר שבועות).

13/08/2013 | 14:18 | מאת: נעה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור