פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/07/2013 | 12:25 | מאת: רומי

שלום רב, בת 36. לפני שנה נוצר כתם פיגמנטציה על הלחי ( עקב הריון ולאחר מכן מירנה). ניסיתי טיפול באיזומד 8 חודשים. אחכ עברתי לקליגמן ואז ראיתי תוצאות. אני לאחר קליגמן 3 חודשים ועדיין הכתם לא נעלם. רופאת עור שהלכתי אליה רשמה לי את התרכובת הבאה: hydroquinone 10% tretionoin 0.05% kojic acid 5% vit 3% hydrocortisone 1% sodium metabisulfit 1% glycoc acid 8% שאלות: 1. האם זה בסדר להשתמש רצוף בתכשיר קליגמן לעוד חודשיים ( לדברי הרופאה)? 2. האם המרכיבים חזקים ויכולים לעשות תופעות לוואי? 3. האם , לדעתך, ניתן להמשיך בטיפול בקיץ במידה ומשתמשים בקרם הגנה ( מריחת קרם הגנה בבוקר 30( לפני האיפור). זה מספיק לכל היום?)? אשמח להתיחסותך. תודה רבה מראש!

שלום רומי 1) ניתן להמשיך ולהשתמש בתכשיר קליגמן לעוד חודשיים. 2) לדעתי יש בתערובת שקבלת יותר מדי מרכיבים בעלי פוטנציאל גבוה לגירוי עור: חומצה רתינואית, חומצה גליקולית ואפילו הידרוקינון ברכוז גבוה.יש חשש ששלובם יגרום לגירוי עור העלול אף לגרום לפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. 3) ניתן לטפל גם בקיץ אולם חשוב להמנע מגירוי עור וחשוב להגן היטב משמש (לפחות פעמיים ביום, בוקר וצהריים).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור