פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

08/07/2013 | 08:36 | מאת: אידית

לפני כמה שנים (קצת אחרי לידת בני השני) הופיעו לי כתמים חומים (פיגמנטציה)במהלך השנים עם חשיפה לשמש הם בלטו יותר פניתי לרופא עור והוא אמר לי להשתמש באיזומיד ושזה יעבור אני דיי חוששת כי שמעתי מנשים שהשתמשו בזה שזה לא ממש עזר והפנים שלהם הפכו "יבשות" אנא עצתך

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים לאחר הריון או נטילת טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. לעתים רחוקות יכולה להיות אלרגיה לאזומד ואולי מה ששמעת התיחס לכך אך בדרך כלל זהו טפול מתאים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור