שימוש ברטאויט ג'ל 0.05%

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/06/2013 | 16:03 | מאת: שוש

בני קיבל את הג'ל הזה לטיפול בפצעי בגרות ואני רואה כי אסור להחשף לשמש. אנחנו גרים בדרום ועכשיו קיץ. איך מתמודדים עם איסור החשיפה לשמש? האם העובדה כי בני הוא שזוף מטבעו, עוזרת?

ג'ל של חומצה רתינואית ברכוז כזה, 0.05%, מגביר רגישות לשמש ועלול לגרום לגירויי עור. אם המדובר באקנה שיש בו בעיקר תופעות מודלקות ולא קומדונים (ראשים לבנים או שחורים הנגרמים מהתקעות פקקי חלב בתעלת זקיק השערה) הרי ניתן להשתמש בתכשירים שאינם מגבירים את רגישות העור לשמש (לדוגמה, זינדהקלין או אקנהמיצין). גם אם מדובר בעיקר בקומדונים יש תכשירים שאינם מגבירים רגישות העור לשמש.

19/06/2013 | 11:47 | מאת: שוש

אמרת כי גם אם מדובר בעיקר בקומדונים, יש תכשירים שאינם מגבירים רגישות העור לשמש. האם אתה יכול להמליץ על תכשירים?(רצוי שנמצא בסל הבריאות) תודה!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור