כתם חום על המצח

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

07/06/2013 | 16:34 | מאת: אפרת

שלום, הופיע לי כ3 שנים כתם גדול על חצי מצח, יש לציין שבעבר לקחתי גלולות וגם רקוטאן, האם הכתם כתוצאה מכך?? טופלתי אצל קוסמטקאית במכשיר ipl כ4 פעמים אך ללא הצלחה מה עוד ניתן לעשות כדי להסיר הכתם?

יתכן והכתם קשור לגלולות (אם מדובר במלזמה הרי שההופעה יכולה להיות קשורה לגלולות). אם המדובר במלזמה הטפול הינו בחומרים מבהירים (דוגמת קליגמן המכילה הידרוקינון ובהגנה קפדנית משמש). IPL אינו טפול מתאים למלזמה (לעתים הוא אפילו עלול לגרום להחמרה). כדאי שתיפני לרופא עור לקבל טפול מתאים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור