פיגמנטציה מההריון שלא עוברת

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/05/2012 | 13:48 | מאת: אביביתו

שלום, לפני שנה וחצי ילדתי את בתי. במהלך ההריון הופיעו לי שני כתמי פיגמנטציה מתחת לעיניים. זה נראה פשוט נורא ומציק לי מאד. תמיד אני מקפידה לצאת עם מקדם הגנה ומייקאפ, אבל זה בכל זאת קרה. לפני 4 חודשים רשמה לי רופאת עור איזומד 4% ומאז אני מקפידה למרוח בערב, ובבוקר מורחת מקדם הגנה 50. אין שום שיפור ונראה שזה ממש לא עוזר. יש משהו אחר שאני יכולה לעשות?

שלום אביבית סביר להניח שמדובר במלזמה , פיגמנטציה המופיעה בדרך כלל במהלך הריונות או נטילת גלולות. הטפול במלזמה מורכב משלושה מרכיבים: הפסקת גלולות למניעת הריון (אם ניתנו), הגנה יעילה משמש וקרם הבהרה. לשם הגנה יעילה משמש צריך למרוח קרם הגנה משמש כל 4 שעות כך שאת צריכה למרוח קרם ההגנה פעמיים ביום (גם בצהריים). לגבי קרם ההבהרה ניתן להעלות רכוז ההידרוקינון (באזומד יש 4% ) ולתת 6% ואף רכוזים גבוהים יותר וגם לצרף מרכיבים נוספים כחומצה רתינואית. לסכום, כדאי שתפני שוב לרופא העור שלך וודאי שיש מה לעשות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור