אקנה בגב

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

21/04/2013 | 11:36 | מאת: מרינה

שלום, אני סובלת זה כמה זמן מגרד בגב אתמול ראיתי שהגרד הפך לפצעים שהותירו לי סימנים רבים. האם הסימנים יעברו לי או שזה ישאר צלקת? עוד מעט קיץ ואני ממש לחוצה שזה לא יעבור לי עד אז. תודה

שלום מרינה. חסרים לי נתונים כדי שאוכל לענות לך. בת כמה את? כמה זמן יש לך את הגרד בגב? האם את בהירת עור או כהת עור? מה המוצא שלך? מה פרוש "הפך לפצעים"? האם גרדת בצורה כה חזקה שנגרמו סריטות (אקסקוריאציות)? האם מדובר בסריטות שטחיות או עמוקות? לעתים פיגמנטציה יכולה להיגרם משפשוף מתמשך (לדוגמה, גרוד עם ליפה). הנטיה לפיגמנטציה שכיחה יותר בכהי עור.נגעים דלקתיים בכהי עור נוטים להשאיר כתמי היפרפיגמנטציה. אם יש סריטות עמוקות לעתים הרפוי שלהן עלול להיות מלווה בהוצרות צלקות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור