פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/03/2013 | 06:55 | מאת: תמי

שלום רב, קיבלתי סקינודרם קרם 0.2 גר' וקליגמן טרטינון 0.025 הידרוקורטיזון 1 והידוקינון 4%לטיפול בכתם פיגמנציה על הלחי. בשבוע הראשון מרחתי את הקליגמן יום כן יום לא- ועוד שבוע כל יום ( זה מה שהיה רשום על השפורפרת). אני רואה שיפור בכתם. 1. רציתי לשאול מה לגבי אופן המריחה. בבית מרקחת אמרו למרוח רק על הכתם והרופא אמר על כל האזור. איפה למרוח? רק על הכתם? רק על הלחי הימנית או על כל הפנים כולל מצח סנטר וכו'?מה כמות המשחה שצריך למרוח? 2. מה לגבי המשחה השניה "סקינודרם". נאמר לי בבית מרקחת שהיא נגד אקנה ואין לי.האם לשלב גם אותה? איך למרוח אותה ומה הכמות שצריך למרוח? תודה רבה על תשובתך

לגבי מריחת הקליגמן, כדאי שתנהגי לפי המלצת הרופא (על כל האזור) . אם יש ספק לגבי טפול כלשהו ומה שנאמר לך בבית המרקחת אינו מתאים למה שאומר לך הרופא הממליץ תחזרי לרופא העור ותשאלי אותו. סקינודרם פועל גם נגד אקנה וגם נגד פיגמנטציות.לגבי שמוש גם בקליגמן וגם בסקינודרם יחד, מכיון שכל אחת מהן עלולה לגרום לעתים לדלקת כדאי לך להתחיל עם קליגמן לבד ורק בהתיעצות עם רופא העור שלך, אם לא תהיה תגובה לטפול עם קליגמן לנסות לשלב טפולים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור