מלזמה ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/02/2013 | 18:44 | מאת: גליה

שלום, אני סובלת מכתמי פיגמנטציה שלא עוברים כבר 8 שנים. הרופא איבחן כמלזמה. השתמשתי במיני קרמים עם חומר מבהיר, חלקם עזרו לתופעה, אך לרוב הכתמים חוזרים בקיץ, גם אם אני מנסה להימנע ככל שניתן מחשיפה לשמש. עד היום לא ניסיתי פילינג כימי או עמוק כי פחדתי על עור הפנים אבל זה מאוד מפריע לי. כמו כן לאחרונה הציעו לי לעשות בדיקות הורמונליות לראות אם יש קשר. רציתי לשאול מהם אחוזי ההצלחה בטיפול בפילינג? והאם הכתמים חוזרים אח"כ? תודה רבה גליה

אם המלזמה שלך מגיבה לטפול (כפי שצינת, חלק מהתכשירים עזרו) כדאי להמשיך טפול מונע, דוגמת הידרוקינון ברכוז נמוך ((אזומד 2%), הגנה קבועה משמש (פעמיים ביום ) ואם את לוקחת גלולות למניעת הריון למצוא אמצעי תחליפי. בדרך כלל פילינג הינו אמצעי נוסף לתכשירי הבהרה ולא במקומם ואינו מביא לרפוי קבוע. אם הרושם הקליני שמדובר במלזמה הרי שאין צורך לעשות ברור הורמונלי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור